Şirket değerlendirme kriterleri (aşağıdaki maddelerle sınırlı olmamakla birlikte) aşağıda yer almaktadır.
Yatırım Çıkış Potansiyeli: PYŞ tarafından Girişim adayına yatırım yapıldığı durumda, şirketin değerinin orta vadede artması ve arzu edilen zamanda hisselerin satılıp çıkılabilme potansiyelini gösterir.
Coğrafi Konumlama: Girişim adayının operasyonlarını yürüttüğü ve müşterilerine hizmet verdiği coğrafi bölgeleri belirtir.
Yatırım miktarı: Girişim adayının büyümek için ihtiyaç duyduğu yatırım miktarını tanımlar.
Yatırım aşaması: Girişim adayının şirket yaşam döngüsünde hangi aşamada olduğunu gösterir.
Ek ihtiyaçlar: Girişim adayının büyümesi için gerekli olan ek ihtiyaçları belirtir.
Geçmiş/tecrübe: Girişim adayının yönetim ekibini oluşturan kişilerin mesleki geçmişleri ve tecrübe düzeylerini tanımlar.
Yönetim yetenekleri: Girişim adayının yönetim ekibinin yönetimsel yetkinlikleri ve birlikte çalışma uyumları.
Pazar çekiciliği: PYŞ tarafından yatırım yapılması düşünülen Girişim adayının hizmet vermeyi planladığı pazarın mevcut durumu ve büyüme potansiyeli.
Pazar potansiyeli: Girişim adayının hizmet etmeyi planladığı pazarın maddi büyüklüğü.
Ürün farklılaşma: Girişim adayının ürününün olası rakiplerinin ürünleri ile farklılaştığı ve rekabetçi avantaj sağladığı özellikler.
Pazar/ürün uyumu: Girişim adayının ürününün hedeflenen Pazar tarafından talebi ve uyumu.
Rekabete karşı yalıtkanlık: Girişim adayının rakipleri tarafından ürünlerinin aynı ya da benzerleri ile piyasaya girmeleri önündeki koruma tedbirleri.
Finansal ileriye dönük tahmin: Girişim adayının beş yıllık orta/uzun vadede, ürün yol haritasını da göz önünde bulundurarak ciro, karlılık ve nakit akışı tahminleri.
İş/şirket değerleme: Girişim adayının ileriye dönük finansal tahminlerinin iş/şirket değerlemesinde girdi olarak kullanılması sonucu potansiyel değeri.